fbpx

Ujuttaudu samanhenkisten kylkeen!

 

On erilaisia tapoja ajautua terveellisemmän elämisen tielle. Sinne voi päästä pienen pieniä askeleita ottaen tai hieman suurempia askeleita pitkin. Joku saattaa myös hypätä jättiloikkauksilla – ehkä hän on kohdannut jotakin vaikuttavaa elämässään, ja hän on ”herännyt” uuteen mahdollisuuteen elää terveellisemmin ja siksi kiirehtii. Oli se tapa mikä tahansa, on tärkeää, että ihminen, joka on uudella tiellä, ei jäisi yksin. Kukaan ei pärjää ilman tukea. Jokainen tarvitsee tukiverkon, ja sellaisen, joka jakaa samat arvot ja joka osaa tukea mieltä kaiherruttavissa asioissa. Jos sellaista ei valmiiksi lähipiiristä löydy, niin mistä ihmeestä sellaisen tukiverkon sitten saisi? Mistä kannattaisi alkaa etsimään seuraa ja samankaltaisia ihmisiä?

Itse en ole samanhenkistä seuraa hakemalla hakenut, mutta olen huomannut paikoissa, joissa olen pyörinyt, miten niistä löytyy uusia tuttavuuksia välillä roppakaupallakin, kunhan vain pitää silmät avoinna ja mielen kiinnostuneena! Listaan tähän postaukseen nyt paikkoja, joista terveydestä, hyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset voisivat löytää samanhenkistä seuraa!

Facebook

Facebook ja kissavideot ovat monille yksi ja sama juttu, mutta Facebook voi olla parhaimmassa tapauksessa paljon muutakin. Facebookissa on todella paljon niin avoimia kuin suljettujakin ryhmiä! Ihan varmasti jokaiselle löytyy omien intressien mukainen vertaistukiryhmä. Ryhmiä on teineistä ikäihmisiin ja teemoja löytyy kaikenkattavasti. Paljon on myös ryhmiä, joihin päästetään vain tietyllä alueella asuvia ihmisiä. Voit löytää resepteiden jakoon keskittyneitä ryhmiä. On ryhmiä, joissa vain keskustellaan ruuasta tai jostakin ruokaan ja hyvinvointiin liityvästä teemasta. On ryhmiä, joissa tsempataan kohti terveellisiä elämäntapoja ja on ryhmiä, joista voit löytää vaikka lenkki- tai avantouintiseuraa! Ja tietenkin, jos olet mukana LIFW-haasteessa, pääset mukaan suljettuun Facebook-ryhmään.

Messut ja tapahtumat

Päälle tallottuja varpaita, rinnuksille kaatuneita kahveja ja huutavia tenavia – ovatko kaikki messut ja tapahtumat tällaisia? Eivät ole, ja vaikka tällaisiakin messuja ja tapahtumia löytyy, niin niistäkin voi löytää paljon muutakin! Erilaisilta messuilta ja tapahtumista voit saada roppakaupalla inspiraatiota, tietoosi paljon uutta asiaa ja tietenkin niitä kontakteja muihin samanhenkisiin ihmisiin. Hyvinvointiin ja terveelliseen ruokaan keskittyviä isoja messuja ovat ainakin Messukeskuksessa järjestettävät I love me, Go Expo ja Lautasella. I love me -messuilla terveyteen liittyvien teemojen lisäksi on näytillä myös muotia ja kauneutta. Go expossa esitellään paljon erilaisia harrastuksia ja aktiviteetteja. Lautasella-messuilla huomio kiinnittyy erityisruokavalioihin; tarjolla on gluteenitonta, maidotonta, vegaanista ja muiden rajoitteiden mukaista ruokaa.

Myös muilla messuilla sivutaan terveellistä elämää: Kirjamessuilla saa tutustua mielenkiintoisiin uutuuksiin (lukemiselle meinaan annan  ehdottoman suosituksen yhtenä osana hyvinvoivaa vapaa-aikaa!) ja Lapsimessuilla voi tutustua lapsiperhefokuksen kautta myös muutamiin hyvinvoinnin osa-alueisiin. Nämä kaikki tässä esitellyt messut järjestetään Helsingissä, mutta ympäri Suomea on myös vuosittain samantyylisiä messuja, mutta vain pienemmässä mittakaavassa.

Muita tapahtumia kuin messuja järjestetään hurjasti! Täysii-seminaari on mahtava motivointipaketti omien unelmien jahtaamiseen. Biohacker Summit on kielitaitoisen, jo hyvinvoinnin eri teemoista tietävän ehdoton valinta. Terveys Summit-nimiseen tapahtumaan kannattaa myös ehdottomasti tutustua! Terveysluentoja myös järjestetään paljon, mutta niissä toki kannattaa olla tarkkana, että käykö esimerkiksi Valion sponssaamassa tapahtumassa vai valitseeko ehkä jonkun muun. Jos joltakulta on jäänyt huomaamatta, niin Tomi Kokko vetää juuri tällä hetkellä omaa luentorundiaan ympäri Suomea, (tässä linkki kiertuejuttuuni!). Mielenkiintoisista luennoista saat vihiä somesta, lehdistä ja esimerkiksi erilaisilta sähköpostilistoilta.

Valmennukset ja koulutukset

Monet, jotka tahtovat kehittää itseään, kokevat erilaiset valmennukset hyvinä juttuina. Valmennuksia on monenlaisia ja moneen eri elämäntilanteeseen ja -haasteeseen liittyen. Voit saada apua valmennuksista parisuhteeseen, rahatilanteeseen sekä tietenkin mielensisäisiin asioihin liittyen. Jos valmennukset kiinnostavat, niin katsele esimerkiksi Uskalla Innostua-valmennusyhtiön valmennuksia. Valmennuspäivien aikana saattaa olla varattu myös erillistä aikaa verkostoitumiseen!

Myös erilaiset koulutukset ovat mainio tapa löytää samanhenkistä seuraa. Nykyään hyvinvointiin liittyen voi löytää paljon erilaisia koulutuksia. Itse olen saanut hurjasti irti NLP-koulutuksesta ja löytänyt sitä kautta monta ihanaa ystävää.

Seurat

Oletko kiinnostunut kenties avantouinnista? Tässä tuhansien järvien maassa löytyy varmasti melko läheltä sopiva avantouintiseura, johon voit liittyä samanhenkisten pariin.

Oletko aina halunut kokeilla jotain itsepuolustuslajia? Jokaiselta vähääkään isommalta kylältä löytyy jonkinlainen kamppailusali. Peruskurssit alkavat joko alkuvuodesta tai -syksystä. Seuraat vain paikallislehtiä ja ilmoitustauluja, niin saat tietoa.

Tutustu ainakin kuntasi nettisivuihin ja kansalaisopiston tarjontaan. Voit bongata sieltä monia mielenkiintoisia ja kokeilemisen arvoisia liikunta- ja hyvinvointiaiheisia ryhmiä.

Kuntosali

Nykyisin kuntosalitarjonta on todella runsasta. Halusitpa sitten treenata vain naisille tarkoitetulla salilla, crossfit-salilla, aloittaa painonnoston tai sitten liittyä ihan tavalliseen kuntoklubiin, löydät sieltä samanhenkistä porukkaa.

Tsemppiä tukiverkkojen etsintään!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: