Kuinka tehdä vuodesta 2018 menestyksekäs?

Toivottavasti sinullakin on mahtava breikki takana ja olet valmis mitä parhaimpaan vuoteen 2018. Jotenkin sellainen fiilis, että 2017 laitettiin palikoita kohdalleen monilla elämän osa-alueilla ja nyt tänä vuonna päästään tosissaan omiin juttuihin kiinni!

Itsellä oli perinteeksi muodostunut mökkireissu Lappiin Kaukoseen jossa oltiin hyvien kavereiden kanssa viikon verran. Asetettiin tavoitteet vuodelle 2018, jonka myötä suunta on entistä selkeämpi tälle vuodelle. Teen tämän harjoituksen joka vuosi ja se on noin 4,5h kestävä harjoitus. Ennen kuin alan kirjoittamaan, luen edellisen vuoden kirjoitukset ja tavoitteet läpi, mikä tosissaan avaa silmiä siihen kuinka paljon ajatusmallitkin kehittyvät vuoden aikana.Tässä muutamat pelivinkit sinullekin tätä vuotta varten.

1. Selkeät tavoitteet

Kuten mainitsin – tämä on ehkä se tärkein, että tiedät mihin olet menossa! On tärkeää tietää mihin puuhun ne tikkaat kiinnittää, ennen kuin lähtee kiipeämään. Ehkä tehokkain ja helpoin tapa on yksinkertaisesti miettiä omaa tilannettasi vuoden päähän. Katsot peiliin. Mitä haluat, että on muuttunut? Ulkoisesti ja erityisesti sisäisesti. Miltä haluat, että elämäsi näyttää silloin? Keitä ihmisiä sinulla on ympärilläsi ja kenestä pitää päästää irti. Teetkö sitä juttua, jolla on sinulle merkitystä? Ja miksi haluat muuttaa asioita?

2. Ruokavalio

Puhun usein siitä, että ruokavaliosi tulee tukea omaa elämäntyyliäsi, tavoitteita ja elämäsi intensiteettiä. Jos teet kohdan 1 kunnolla ja olet selkeä sen suhteen mitä haluat, niin ruokavaliokin on helpompi määrittää tukemaan tavoitteitasi. Tässä monilla menee valitettavasti pieleen, koska heidän ruokavalio ei yksinkertaisesti riitä tukemaan elämäntyylin tuomia vaatimuksia.

3. Liikunta

Tällä puolella olen huomannut vuosien varrella työskennellessäni tuhansien ihmisten kanssa, että on tärkeä saada hyvä momentumi käyntiin heti tammikuusta lähtien. On se sitten vain kävelyä joka päivä tai tiukkaa salitreeniä lähes päivittäin, nyt on paras aika luoda ne rutiinit joita on sitten myöhemmin helppo noudattaa lähes automaattisesti. Itsellä tuli tänä vuonna myös esiin halu aloittaa jokin uusi liikuntamuoto. Tämäkin on hyvä keino piristää treenejä, jos olet tehnyt jo pitkään samaa juttua, joka on alkanut maistua puulta. Extra vinkki myös liikunnan osalta on se, että harrasta sellaista liikuntaa josta nautit! Älä tee mitään väkisin, vaan jos tykkäät tanssia niin tanssi. Jos tykkäät juosta, tee niin. Jos tykkäät pelata pelejä – pelaa.. Jos tykkäät nostaa rautaa niin anna paukkua!

4. Oppiminen

Mietin aina myös sitä, että mitä haluan tänä vuonna oppia lisää! Useimmiten nämä liittyvät omalta osaltani yrityksen kehittämiseen ja ruokavalioon, mutta usein myös paljon henkilökohtaisiin elämän osa-alueisiin, joissa olen vielä lasten kengissä. Sen jälkeen mietin, miten tulen toteuttamaan oppimisen. Kenet minun tulisi tavata (esim. uusi mentori), missä seminaarissa minun pitää käydä, mitä kirjoja / podcasteja minun pitäisi alkaa kuuntelemaan. Etenkin kirjojen osalta teen tavoitteen, että monta kirjaa haluaisin lukea tänä vuonna? Se voi olla joillain 5 ja toisilla 50 – ihan mikä tuntuu itselle hyvältä.

5. Reissut

Kyllä! On tärkeää miettiä jo vähintään muutama reissu, joissa pääset omista ympyröistä pois ja saat aikaa itsellesi. Reissujen aikana on hyvä sitten hieman kerrata omaa suuntaa ja visiota, sekä laittaa taas laivaa kulkemaan oikeaan suuntaan! Reissujen ei aina tarvitse olla toiselle puolelle maailmaa, vaan usein ihan naapurikaupunki riittää. Esim. Helsingistä ajan usein Porvooseen päiväksi kirjoittamaan ja miettimään elämää 🙂

Siinä sinulle muutamia pelivinkkejä tähän tammikuun kärkeen, joilla pääset alkuun! Teen tästä aiheesta podcastia myös pian, sillä tätä on kyselty.

Haluan toivottaa sinulle parasta mahdollista uutta vuotta ja toivon, että saavutat niitä juttuja joita haluat. Ja teet paljon niitä asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi!

Kuullaan pian.

Terkuin,

Tomi Kokko
Suomen Johtava elämäntapamuutosekspertti

P.S. Ensi maanantaina 15.1. alkaa vuoden 2018 ensimmäinen LIFW viiden viikon nettivalmennus. Suosittelen tätä erittäin lämpimästi, sillä olen rakentanut paketista erittäin kokonaisvaltaisen kokemuksen, jossa keskitytään ruokavalion ja liikunnan lisäksi paljon yllä mainittuihin tärkeisiin osa-alueisiin. Parasta onkin se, kun joku saa liikunnan ja ruokavalion toimimisen kautta uuden kimmokkeen miettiä myös itseään kokonaisvaltaisesti. Mitä haluankaan saavuttaa elämässä? Mikä onkaan se unelmani ja miksi en ole sitä vielä saavuttanut? Tulehan mukaan! Et tule katumaan. Jos kuitenkin kadut päätöstäsi, niin maksan rahasi takaisin. Olen niin luottavainen, että saat paljon irti ja vielä vähän sen päälle!!

Tästä linkistä pääset messiin:
www.leaninfiveweeks.com/nettivalmennus

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: