Tarjan elämäntapamuutos

Pysyvä elämäntapamuutos -blogisarja

Tarjan tarina on osa Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos –sarjaa. Lue tästä sarjan 1. osa, mikäli et ole vielä lukenut sitä! Sarjassa pidempiaikaiset LIFW tiimin jäsenet jakavat mietteitään ja neuvojaan pysyvän elämäntapamuutoksen saavuttamisesta. Sarjassa saat selville elämäntapamuutoksen tehneiden LIFW jatkoryhmäläisten haasteet, merkittävimmät tekijät, sekä saavutukset elämäntapamuutoksessa.

Ensimmäisessä osassa 3 kuukautta LIFW tiimin matkassa ollut Sari kertoi oman tarinansa!

Elämäntapamuutosta takana 6 kuukautta: Tarja Roivanen

Ensimmäisenä oman tarinansa jakaa upea LIFW jatkoryhmäläinen Tarja Roivanen. Hän osallistui LIFW nettivalmennukseen elokuussa 2016, eli LIFW taivalta on tällä hetkellä takana 6 kuukautta! Alla näet Tarjan kuuden kuukauden muutoksen, aivan upeaa työtä 🙂

”Jos esim. kahvin on juonut melkein 40 vuotta sokerilla ja maidolla, niin ei ole ihan helppoa sitä muuttaa.

Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet elämäntapamuutoksen tekemisessä ja miten olet selvinnyt niistä?

Suurimmat haasteet alkuun liittyivät ruokavalion noudattamiseen. Sokerin ja maidon poisjättämiseen. Gluteenitonta ruokavaliota olin jo noudattanut keliaakikkona. Kun ikää on jo lähemmäs 50 vuotta, niin itselle on muodostunut jo tietyt rutiinit,  joiden muuttaminen on haasteellista. Jos esim. kahvin on juonut melkein 40 vuotta sokerilla ja maidolla, niin ei ole ihan helppoa sitä muuttaa. Päätin kuitenkin, että satsaan niin hyvään ja laadukkaaseen kahviin ja kaikkeen muuhunkin ravintoon, että en halua sitä pilata millään! Yllätyin positiivisesti miten nopeasti uudet rutiinit saa osaksi elämää. 

Oman perheen ruokailutottumukset muuttuivat samalla, kun valmistin paljon enemmän kasviksia.  Alun vastustuksen jälkeen tämä muutos on vaikuttanut koko perheen hyvinvointiin positiivisesti.  Työpaikalla sen sijaan saan edelleen epäileviä ja hiukan negatiivisia kommentteja ruokavaliostani,  GM:stä (Green Monster) ja eväistä,  joita tuon mukanani töihin. Pikkuhiljaa suhtautuminen on muuttunut, kun olen ollut entistä pirteämpi ja jaksavampi työkaveri.

”Tärkeää on ollut uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia asioita, joista on saattanut ajatella, että tämä ei ehkä ole minun juttu, esim. avantouinti ja aamulenkit.

Mitkä asiat tunnistat sinulle tärkeimmiksi elämäntapamuutoksessa onnistumisessa?

Tärkeimpänä onnistumisessa pidän sitä, että muutokset ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi normaaleja rutiineja. Esim. eväiden tekeminen töihin,  jotta ei tarvitse miettiä mitä päivän aikana söisi. GM:n tekeminen töihin mukaan joka päivä, pitää energiatason hyvänä, enkä tarvitse muita välipaloja. Aamu alkaa aina 5AM coffeella, joka on ollut pelastus, että herää hyvin ja jaksaa lähteä virkeänä aamulenkille tai kävelylle. Minun onnistumisen kannalta on ollut tärkeää vuorokausirytmin muuttaminen niin, että herään aina viimeistään puoli kuusi, jolloin aamurutiineille jää riittävästi aikaa. Menen myös nukkumaan nykyisin tuntia aiemmin ja nukun paremmin liikunnan lisäämisen ansiosta.

Tärkeää on ollut uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia asioita, joista on saattanut ajatella, että tämä ei ehkä ole minun juttu, esim. avantouinti ja aamulenkit. Kuitenkin niiden tuoma hyvä olo on motivoinut jatkamaan ja innostanut kokeilemaan uusiakin juttuja. Ei voi tietää, mikä toimii itselle jos ei ensin kokeile sitä! Erityisen tärkeänä olen pitänyt sitä, että olen voinut jakaa näitä asioita muiden samanhenkisten ihmisten kanssa ja saanut kannustusta. 

”Paino on tippunut huomaamatta siinä sivussa.”

Avantokaan ei enään ole mörkö Tarjalle, päinvastoin!

Mitä olet saanut elämäntapamuutoksen myötä?

Elämäntapamuutoksen myötä olen saanut paremman itsetunnon, tunteen, että nimenomaan pystyn tekemään niitä muutoksia elämässäni ja pystyn nauttimaan elämästäni enemmän. 

LIFW haasteen alussa tavoitteena oli painon pudotus, mutta se menetti ensisijaisena tavoitteena merkityksen pian, kun huomasin miten hyvä olo tulee, jaksaminen lisääntyy ja voi henkisesti paremmin. Paino on tippunut huomaamatta siinä sivussa.

– Tarjan TOP 3 vinkkiä elämäntapamuutokseen tähtääville!

Kokeile rohkeasti uusia asioita. Ikä ei ole este kokeilla rajojaan ja tehdä uusia juttuja! ( Nimimerkillä 49 vuotta täyttävä ja jo mummi…) Aseta tavoitteet korkealle, mutta anna niiden toteuttamiselle aikaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!!! Etene pienin askelin, saat enemmän onnistumisen kokemuksia. Älä luovuta, jos tulee takapakkia. Niitä tulee kaikille!

Kiitos Tarja tarinasi jakamisesta, todella kullanarvoisia neuvoja. Olet aivan huikea ❤️ Inspiroivia mietteitä meille kaikille ajateltavaksi.

 


 

Eikö Lean in Five Weeks ole sinulle vielä tuttu? Voit lukea lisää valmennuksestamme painamalla tästä.

LIFW jatkoryhmäläinen: henkilö, joka on käynyt LIFW viiden viikon haasteen ja on jatkanut matkaansa LIFW pysyvä elämäntapamuutos –jatko-ohjelmaan.

Saanemme inspiroida sinua sosiaalisessa mediassa?

LIFW Instagramissa: @leaninfiveweeks

LIFW Facebookissa: Lean In 5 Weeks Challenge

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: