Selviytymisopas juhannukseen

 

Juhannus, keskikesän juhla, on ovella. Tuo perinteinen juhla pitää sisällään monia kiusauksia ja elementtejä, jotka aiheuttavat haasteita terveyden ja huippuvireen etusijalle asettavan elämäntavan kanssa. Mutta ei hätää! Nappaa tästä vinkkejä, miten päivittää juhannusperinteitäsi.

Valmistaudu

Jos epäonnistut valmistautumisessa, valmistaudut epäonnistumaan! Jos perinteisesti juhannusohjelmaasi kuuluisi jotain tiettyjä ruokia tai juomia, jotka sisältävät runsaasti valkoista sokeria, etsi herkuillesi päivitetty versio. ”Perinneherkuille” löytyy jo raaka-vegaani-paleo-maidoton-munaton-viljaton-sokeriton -versio netin ihmemaasta.

Ole itsevarma

Olet keskiarvo viidestä ihmisestä, kenen kanssa vietät eniten aikaa! Vietä juhannus joko elämäntapasi ymmärtävien ihmisten seurassa tai säilytä itsevarmuutesi tiukkojen paikkojen vastaantullessa. Jos olet valinnut terveellisemmän elämäntavan ja sinulla on tavoitteitakin, jotka olet kertonut ääneen lähipiirillesi, he saattavat yrittää sinua ”ottamaan nyt vähän rennommin” tai ”maistamaan nyt edes vähän”. Tällöin pysy vain rohkeasti päätöksessäsi hymy suin.

Minimoi vahingot

Jos kuitenkin nautit perinteisiä herkkuja, niin voit pelastaa olosi aktiivihiilikapseleilla. Nappaamalla 1000mg hiiltä ruuan jälkeen, voit vähentää tämän aiheuttamaa ruokakoomaa kehollesi. Muistat vaan käyttää tähän tarkoitukseen lääkehiiltä grillihiilien sijaan!

Nauti

Jos päätät, että syöt vapaammin juhannuksena, niin tee se ilman syyllisyyden tunteita. Voit myös kokeilla syödä vapaasti vain yhdellä aterialla, yhdellä istumalla. Valitset siis yhden ruokailuhetken, jolloin sinulla on täysi vapaus syödä, mitä haluat. Ota mielellään kerralla eteesi kaikki ruuat, mitkä aiot tuona hetkenä syödä.

Jos juhannusmoposi karkaa käsistä, voit seuraavana päivänä kokeilla paastoa, jolloin ruuansulatuselimistösi saa levähtää herkkushokista ja kehosi puhdistuu. Veden juonti etenkin paaston aikana on tärkeää, mutta varmasti ihan jokaiselle suositeltavaa olon virkistymiseksi. 😉

LIFW-tiimi toivottaa kaikille oikein hauskaa juhannusviikkoa!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: