Projekti 99.9 – Mission Accomplished

samitomi

Viime torstaina  saavutettiin iso merkkipaalu sekä Projekti 99.9:n että Samin elämäntyylin kannalta. Samin paino meni alle 100 kilon ensimmäisen kerran sitten armeija-aikojen. Virallisessa punnitustilaisuudessa sekä lehdistötilaisuudessa puntari näytti 99.8kg! Aivan mahtavaa!

Vaikka projektin tavoite olikin saavuttaa tietty tulos painon kanssa, on vieläkin tärkeämpää että Sami on tehnyt pysyvän elämäntapamuutoksen. Ruokavalio on täysin uudistettu sellaiseksi, että se tuo energiaa hänen todella kiireiseen arkeen ja auttaa klaaraamaan hänen hurjan kiertuerytmin.

Minulle henkilökohtaisesti tämä on ollut erittäin hieno projekti ja olen kiitollinen jo tässä vaiheessa että olen saanut olla mukana. Samin kanssa työskentely on ollut todella mieluisaa. Ja kyllä vain – projektin aikana on pidetty hauskaakin, mutta meillä on ollut selkeät sävelet että silloin kun treenataan niin sitten annetaan kaikkemme.

Minulta on myös paljon kysytty että minkälaisia ruokavaliomuutoksia olen tehnyt Samille. Ennen kuin lähdettiin tekemään mitään muutoksia, aloitin siitä että pyrin ensin ymmärtämään Samin elämää mahdollisimman laajasti. Tiesin että stressitasot ovat korkeat ja elämäntyyli vaativa joten olisi ollut suuri virhe tehdä suuria muutoksia liian nopeasti. Moni tekee tämän virheen, ja liian nopeiden muutosten kera olisi käynyt kuten Samille monta kertaa aiemmin: oltaisiin kyllä saatu jonkinnäköisiä tuloksia, mutta pian olisi homma kaatunut kuin korttitalo.

Tästä syystä keskityin Samin kanssa siihen että tein aluksi mieluummin liian pieniä muutoksia ja liian vähän, kuin että yritettäisiin saada liian paljon kerralla. Tehtiin ensimmäisten kahden kuukauden aikana 1-2- uudistusta per viikko ja ne olivat alkuun helppoja muutoksia. Tavoitteena oli se että Sami saa paljon onnistumisen tunteita alussa, mikä motivoi siinä vaiheessa kuin matkasta tulee haastavampaa. Tämä toimi todella hyvin.

Samihedberg

Kuva täältä

Mitä ruokavalion yksityiskohtiin tulee, niin kokonaisuudessaan ne voisi tiivistää näin: lisättiin Samin ruokavalioon paljon puhdasta ja luonnollista ruokaa jotta tulehdus vähenisi ja hyvä olo sekä energiatasot lisääntyisivät. Jätettiin esimerkiksi kaikki maitotuotteet kokonaan pois, jonka jälkeen hengitysteiden oireet katosivat täysin – Sami pystyi treenaamaan kovemmallakin sykkeellä ilman hengenahdistusta ja turhaa limaneritystä. Lisättiin paljon hyviä tyydyttyneitä rasvoja kuten voita ja kookosöljyä, jotta saatiin Samin aivoille energiaa ja rasvaa palamaan kropasta. Karsittiin myös turhat hiilarit kuten viljatuotteet ja tärkkelykset jotta insuliiniterveys kohenisi, rasva palaisi ja yleinen hyvinvointi paranisi. Muutosten seurauksena Samin energiataso tasaantuivat ja päivittäiset väsymyspiikit katosivat täysin. Mutta kuten sanottua, tehtiin nämä muutokset vaiheittain ja tarkasti suunniteltuna.

Itse treenauksessa oli monta eri vaihetta ja keskityttiin eri osa-alueisiin 4-6 viikkoa kerrallaan. Tavoite oli antaa uutta ärsykettä tarpeeksi usein kroppaan jotta tuloskäyrä pysyy ylhäällä. Lyhyet tehokkaat HIIT-treenit olivat Samin arkipäivää, sillä ne ovat todistetusti tehokkaimpia rasvanpolttotreenejä.

On luonnollista että matkan varrella oli haasteita. Aikataulut olivat hurjat niin Samilla kuin minullakin, mutta olimme molemmat erittäin omistautuneita projektille ja päätettiin että tullaan onnistumaan. What ever it takes.

Viimeisenä ja ehkä tärkeimpänä juttuna oli se että pidettiin koko ajan positiivinen asenne päällä! Saattaa kuulostaa kliseeltä mutta se on avainasemassa näissä elämäntapamuutoksissa, sillä aina voi löytää asioista negatiivista ja valittamista mutta se ei vie mihinkään. Sen sijaan pidettiin koko ajan pilke silmä kulmassa ja aina kun tuli haasteita vastaan niin me keskityttiin ratkaisuihin, ei ongelmiin.

Haluan kiittää Samia jo tässä vaiheessa aivan mahtavasta matkasta yhdessä. On ollut ilo ja kunnia olla valmentajasi sekä kaverisi. This is only the beginning. Kiitos myös kaikille muille tsempeistä ja kannustuksesta matkan varrella.

samipullukkarun

Kuva täältä

Projekti 99.9:n päätöstapahtuma Pullukka Run oli oli viime lauantaina, mikä tarkoitti puolimaratonin valloittamista. Sami juoksi matkan aikaan 2.16.43, tiukkaa teki mutta kertaakaan ei pysähdytty. Aivan loistavaa työtä, tässä nähdään taas se että kun tekee kovasti töitä ja uskoo päämääränsä niin kaikki on mahdollista!!

Nyt istumme  alas ja laadimme seuraavat tavoitteet. Tämä ei lopu tähän. Hienointa treenaamisessa on juurikin tämä että ikinä ei voi sanoa että on maalissa, vaan että aina löytyy seuraava merkkipaalu mitä lähdetään jahtaamaan! Se motivoi yrittämään entisestään.

-Valmentaja Tomi Kokko

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: