Nauti lomastasi läskiksi lyömättä – 5 vinkkiä kesäkilojen ehkäisyyn

DSC_4230

Se on kuulkaa nyt kesä ja kärpäset täällä!

Ihanaa kun aurinko lämmittää ja loma alkaa, eikö? Kesällähän tulee ottaa rennosti, ei se semmoinen tiukkapipoisuus sovi hellekeleihin yhtään. Kesästä pitää nauttia! Ei muuta kuin lomavaihde päälle, viini virtaamaan ja aloitetaan projekti ”testataanpa Helsingin jäätelötehtaan kaikki jäätelömaut kesän aikana läpi”. Tänään porottaa aurinko kyllä niin mukavasti että skippaan treenit ja suuntaan rannalle kokispullon kera. Kyllähän sitä ehtii liikkua syksylläkin, kun tämä kesä on niin lyhyt. Carpe Diem!

..STOP siihen paikkaan. Oletko tehnyt reipasta duunia kuntosi kanssa koko pitkän talven, ja olet saanut jo ihan kivoja tuloksia aikaiseksi? Hieno homma, nyt erotetaan sitten kukot kanoista! Tästä kesästä voi tulla elämäsi paras, jos päätät että kesä 2015 on (rakkauden lisäksi) liikunnan ja terveellisten elintapojen kesä. Totta mooses kesällä on paljon kaikennäköistä hauskaa tekemistä ja uusia perunoita ja mansikoita saa ja pitääkin syödä, mutta jos et halua havahtua syksyllä siihen että kaikki kevään aikana pudotetut kilot tulivat korkojen kera takaisin, niin ota vinkistä vaari ja

EHKÄISE KESÄKILOT NÄILLÄ VINKEILLÄ

1. Tee suunnitelma. Montako kertaa viikossa aiot vähintään harrastaa liikuntaa, millaista liikuntaa se tarkalleen ottaen on ja mihinkä kellon aikaan tämä toiminta tapahtuu. Jos liikuntasuunnitelman tekeminen ei ole vahvuuksiasi, niin vedä hihasta osaavaa Personal Traineriä ja pyydä häntä laatimaan sinulle liikuntasuunnitelma. Et taatusti tule katumaan – kun joku muu on tehnyt kaiken ajattelutyön ja laatinut sinulle pomminvarmasti toimivan suunnitelman (mikäli noudatat sitä), niin elämäsi helpottuu eikä sinun tarvitse kuin suorittaa ohjelmaa!

2. Huolehdi että sinulla on tukiverkosto. Jos yksin liikkuminen ei napostele, no worries: ratkaisu löytyy ryhmätreeneistä. Kilauta kaverille ja menkää yhdessä puistoon treenaamaan, tai vielä parempi – liity ryhmään jossa koutsi vetää tiukat ryhmätreenit eikä sinun tarvitse kuin ilmestyä paikalle.

DSC_4140
DSC_45283. Varaudu esteisiin, tylsistymiseen ja vähemmän optimaalisiin treeniolosuhteisiin. Pidä huoli että sinulla on takataskussa vino pino kotitreenejä, joiden suorittamiseen et tarvitse kuin oman kehosi ja vähintään 15 minuuttia aikaa. Ettei tarvitse jättää treenaamatta niinä päivinä kun ulkona on hyttysmyrsky ja ainoa mesta treenata on mökin olkkarin pieni lattiatila. Tai kun sataa vettä kuin sieltä itsestään. Tai kun olet lähdössä purjehtimaan koko päiväksi kello seitsemältä aamulla ja ainoa mahdollisuus treenata on se että heräät 6.00 ja vedät hikijumpan omassa kodissasi.

4. Treenaa aamuisin. Jos tiedät että päivästä on tulossa värikäs ja hektinen etkä oikein tiedä ehditkö harrastaa liikuntaa, niin first things first: sinähän ehdit harrastamaan liikuntaa. Kello soimaan, ryömi kylmään suihkuun, kahvia naamariin ja pihalle vetämään vaikkapa intervallitreeni. Satavarmasti kiität itseäsi treenin päätteeksi ja koko tulevan päivän siitä että liikuit.

5. Pää kylmänä ruoan kanssa. Kesällä on ihan naurettavan helppoa lyödä ruokailutavat läskiksi, koska jäätelötötteröt kaivarissa, skumpat jahtijuhlissa, vaahtokarkit grillissä ja mansikat kermavaahdolla. Ei härvätä! Tee suunnitelma ja pysy siinä, ihan niinkuin teit talvellakin. Tee syömisestä esimerkiksi jännä peli: jos olet harrastanut liikuntaa, niin saat syödä vapaammin treenin jälkeiset pari tuntia. (tutustu raakaherkkuihin, hedelmiin ja hyviin hiilareihin, jotta hyvä fiilis säilyy vielä vapaamman aterian jälkeenkin). Stay tuned, blogiin tulossa terveellisiä herkkureseptejä iso läjä!

Liikkuminen ja terveellisesti syöminen ovat juttuja joista tulee aivan satavarmasti hyvä fiilis ja jos ne pysyvät arjessamme kesälläkin yhtä tiukasti kuin kärpäset kakkahuussissa, niin kesä tuntuu vielä monin verroin hauskemmalta. Nauti, hikoile, syö hyvin ja vietä ikimuistoinen kesä! 🙂

Lean In Five Weeks -tiimi ei rupea löysäilemään kesälläkään, päinvastoin! We are watching you ja tullaan tuottamaan teille paljon terveellisiä reseptejä ja kotitreeni-ideoita kesän mittaan, stay tuned!

kristian

 

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: