Näin voit välttää överimässäilyt juhlissa

kemut2

Juhannus on ihan nurkan takana ja kesä on varmasti muutenkin monille yhtä juhlaa – on häitä, synttäreitä, tupareita, ristiäisiä, ylppäreitä, festareita ja ihan noin niinkuin muutenkin yleisestä elämän juhlintaa.

Ja kyllähän elämässä juhlia pitää! Mutta kahta kivempaa on, jos juhlien jälkeisenä päivänäkin on hyvä ja fressi olo. Jos tiedät että on tulossa vain parit pippalot kesän aikana, niin huoli pois – jos arjessa on muuten paketti kunnossa niin kunnon energiatankkaus silloin tällöin ei tee pahaa kellekään.

Mutta jos tiedostat että olet niinkuin allekirjoittanut ja kun näet pöydän täynnä juustokakkuja, brownieita ja hyvää viiniä, niin se on menoa jos et ole valmistautunut tilanteeseen – tässä muutama oikein toimivaksi todettu vinkki joiden avulla voit selvitä houkutuksista voittajana!

1. Syö kotona ennen juhlia monipuolinen, ravitseva ja proteiini + rasvapitoinen ateria. Älä tee sitä virhettä että paastoat koko päivän jotta voit sitten työntää juhlissa pääsi mansikkakermakakkuun – been there, done that, ei kannata. Kokeile myös vetäistä esimerkiksi pinaatista, vihreästä omenasta, sitruunasta ja lehtikaalista puristettu vihermehu ennen kemuja, se auttaa hillitsemään makeanhimoa.

2. Jos mahdollista, vie juhliin mukanasi raakakakku. Kehoa ja mieltä ravitsevista raaka-aineista valmistettu herkullinen raakakakku on siinä mielessä ihan loistava juttu, että a) se maistuu hyvältä b) sitä ei yleensä tarvitse syödä kuin yksi kunnon siivu ja makeanhimo on tyydytetty ja c) siitä ei tule turvotusta ja pahaa oloa.

kakkuhommia

3. Juo viksusti alkoholia. Eihän huijata itseämme ja ajatella, että mikään alkoholi olisi yhtä terveellistä kuin vihershotit. Mutta mikäli haluat ottaa vähän alkoholia, pysyttele kaukana booleista ja keskitä katseesi esimerkiksi viineihin: valko- ja punaviini ovat ihan hyviä vaihtoehtoja, siiderit ja sokeripitoiset drinkit sitten taas eivät ole niin hyviä vaihtoehtoja.

4. Muista juoda paljon vettä. Täytä mahaasi pitkin bileitä vedellä, jos et halua että jano pääsee yllättämään. Ethän halua löytää itseäsi baaritiskiltä suu kuivana tilaamassa Pina Coladaa.

slaattia
5. Täytä lautasesi salaatilla. 
Mikäli pöydässä on grillattuja makkaroita, rasvaa tiriseviä ransiksia ja perunasalaattia, skannaa pöydästä katseellasi salaattikulho ja marssi päämäärätietoisesti sen luokse. Vedä sitä oikein kunnon satsi, hengitä sitten syvään ja fiilistele vieläkö tekee mieli vetää raneja. Ota myös mielummin grillattua pihviä kuin makkaraa, jos sinulla on vaihtoehtoja.

6. Keskity juhliin ja ihmisiin, älä ruokaan. Pidä hauskaa, nauti viboista, juttele ihmisten kanssa ja sheikkaa buutia!

// Kirjoittaja Ella Elers on helsinkiläinen Personal Trainer ja Lean In Five Weeks -valmentaja. Ella pitää myös omaa hyvinvointiblogia osoitteessa www.lily.fi/blogit/ella-elers.

ööö2

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: