Näin teet Bulletproof kahvin

Me suomalaiset rakastamme kahvia, etenkin aamuisin. Niinkin paljon, että kulutamme noin 10 kiloa paahdettua kahvia vuodessa per henkilö, mikä on kaikkien listojen kärjessä.

Enkä itsekään ole poikkeus, sillä ilman aamukahvia on haasteellista saada päivää käyntiin.

Huomasin kuitenkin juodessani normi suodatinkahvia, että pienetkin annosmäärät saivat keskittymiskykyni herpaantumaan ja sen sijaan, että tuli enemmän virtaa, tulikin sellainen väsynyt ”pöhnä” tila. Niinpä rupesin etsimään vaihtoehtoja asialle, sillä halusin ”hakkeroida” kehoani paremmin myös tälläkin osa-alueella. Löysin Bulletproof kahvin. Kokeilin kahden viikon ajan. The rest is history.

Mitä on Bulletproof kahvi

Bulletproof kahvi on Dave Aspreyn lanseeraama kahvi respeti, jota hän itse käytti kiipeillessään vuorilla. Hän huomasi kuinka hyvälaatuinen kahvi hyvillä rasvoilla tehostettuna sai aikaan aivan uudenlaisen reaktion kropassa ja toi käsittämättömän määrän energiaa sekä aivoille että kropalle. Hänen mukaan normi kahveissa on vaarallista homemyrkkyä (mykotoksiinit), joka laskee performanssia, heikentää ja väsyttää. Eli se ”pöhnä” tila mistä aiemmin mainitsin.

Hyödyt

Vaikka Bulletproof kahvissa on jopa 1000 kaloria, se tulee silti auttamaan sinua pudottamaan. Tyydyttyneet rasvat ovat erittäin tärkeitä meille kaikille. Niitä on aivan syyttä väitetty haitallisiksi. Niistä saadaan erittäin tärkeitä vitamiineja, sekä ovat tärkeitä hormoonitoiminnalle. Lisäksi ne auttavat pudottamaan painoa ja mikä tärkeintä, ne antavat erittäin paljon tasaista energiaa. Rasvoja mitä Bulletproof kahvissa käyetään, ovat luomu / ”grass fed” voi, MCT öljy sekä kookosöljy. Dave suosittelee vieläkin vahvempaa rasvaa nimeltään ”Brain octain oil” mikä on 18 x vahvempaa kuin kookosöljy, mutta en ole sitä vielä kokeillut.

Näin teet Bulletproof kahvia

1. Osta hyvälaatuista luomukahvia kuten Cafe ceps

2. Hanki tärkeät rasvat MCT öljy, luomuvoita, ja kookosöljyä (Käytännössä voi ja MCT öljy riittää mutta tykkään itse laittaa myös kookosöljyä extra hyvien rasvojen ja maun vuoksi).

3. Keitä kahvi, lisää rasvat (itse käytän 2 rkl voita, 1 rkl MCT öljyä ja 1 tl kookosöljyä, mutta aloita pienemmistä määristä ja”work your way up”), laita blenderiin 20 sekunniksi, kaada kuppiin, istu alas, sulje silmät, nauti ja aloita päivä paremmin kuin koskaan! Make it happen.

Tähän mennessä joka ikinen asiakas ja kaveri, kelle olen ehdottanut päivän aloitusta Bulletproof kahvilla, on ollut niin tyytyväinen tuloksiin sekä makuun, ettei normaali suodatinkahvi ole enää maistunut lainkaan, niinpä halusin jakaa tämän myös teidän kanssa.

Kokeile vähintään kahden viikon ajan ja laita kommentia alle mitä tykkäsit.

Till the next time,

Tomi Kokko

Tässä kuvassa Tomi Kokko valmistaa Bulletproof kahvit Yle X:n lähetystä varten.

bulletproof

Seuraavat Lean in FIVE Weeks Challenge valmennusryhmät starttaavat 4.5.2015

Jos myös sinä haluat saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen ja pudottaa noin viisi kiloa painoasi inspiroivassa LIFW tiimissä, alkaa seuraava haasteemme 4.5. ja ilmoittautumiset ovat nyt käynnissä. Voit valita joko face-to-face haasteemme Helsingin Hietsussa tai nettihaasteen. Yhteistyössä jälleen Fit-lehti.

https://leaninfiveweeks.com

arrow

flyer

En ole vielä neljäänkymmeneen vuoteen ollut näin hyvässä kunnossa. - Markus Heiliö

LIFW:n avulla sain aivan uutta intoa treeneihin, koska ne olivat erittäin monipuolisia. -Eveliina Santahuhta

Myös ryhmän tuki oli korvaamatonta! Muilta sai ruokaohjeita, tukea ja paljon tsemppiä. -Johanna Viitanen

Ihan älyttömän SUURET KIITOKSET siulle TOMI! Oot niin upea ja mahtava valmentaja ettei mitään rajaa! -Mari Pekkanen

Ihana ajatus, monipuoliset treenit ja aivan mahtava fiilis. -Karita Tykkä

 

Leave a Reply 1 comment

Auli - toukokuu 4, 2015 Reply

Moi,

olen noin 3 vk juonut Bulletproof-kahvin aamiaiseksi ja hyvää on! Antaa energiaa ja pitää hyvin nälän poissa.
Ihmettelin kuitenkin tuossa yllä olevassa jutussa tuota , että ”kahvissa on jopa 1000 kcal”. Jos kahvin tekee tuon ohjeen mukaan (20g voita, 10g mct-öljyä, 5g kookosöljyä) kalorimääräksi tulee kaiketi vajaa 300kcal…??
Yt
Auli 😀

Leave a Reply: