Miten pysyä kunnossa reissun päällä

DSC_2887
Matkustaminen on kiva juttu. Uusia kokemuksia, maisemia, kulttuureja, tuoksuja, makuja ja perspektiivin laajentamista.

Mutta se mikä yleensä ei ole kiva juttu on se kun heitetään kaikki rutiinit ja hyvää tekevät tavat roskiin, koska kyllähän sitä lomalla voi ottaa rennosti. Toki joskus on hyvä pitää lepoviikkojakin ja jos alla on pitkä jakso kunnon treeniä ja terveellistä syömistä niin pieni tauko voi tehdä oikein hyvää.

Monet kuitenkin ehkä tietävät skenaarion, kun on ottanut kaksi viikkoa lepiä terveellisistä elintavoista ja rutiineihin palaaminen ei olekaan enää loman jälkeen ihan läpihuutojuttu. Jälleen kerran perusteellinen treenisuunnitelma auttaa ehkäisemään tilanteen, jossa lomalta palataan pöhöttyneenä, muutama kilo rehevämpänä ja kaikin puolin sormi suussa sen suhteen että miten ihmeessä tässä taas näin kävi.

Allekirjoittanut on juuri parhaillaan kahden viikon roadtripillä ympäri Pohjoismaita ja mukana matkassa on kahvakuula, hyppynarut, käsipainot sekä kasa nopeita ja tehokkaita HIIT-treeni-ideoita. Päivät startataan endorfiinilatauksella kun herätyskello soi puoli tuntia ennen muita, lenkkarit sujautetaan silmät ristissä jalkaan ja mennään pihalle liikkumaan ennenkuin mieli ehtii tajuta mitä tapahtuu. Matkasta saa ihan älyttömästi enemmän irti, kun ottaa päivästään puoli tuntia (tai edes 15 minuuttia) aikaa hikoilulle.

DSC_2908

Alla tehokas HIIT-treeni, johon tarvitset kahvakuulan ja hyppynarun. Homma menee yksinkertaisuudessaan näin: suorita ensimmäistä liikettä 45sekuntia, lepää (=kerää itseäsi kasaan) 15 sekuntia ja siirry sen jälkeen seuraavaan liikkeeseen. Kun olet tehnyt kaikki kahdeksan liikettä, niin koko homma alusta.

Parhaimmillaan loma voi olla juuri tätä: aamukahvi upeissa maisemissa, pikainen ja tehokas aamujumppa ja avot, endorfiinipöllyt ja hyvä fiilis uudelle reissupäivälle on taattu! 🙂

//Kirjoittaja Ella Elers on helsinkiläinen Personal Trainer ja Lean In Five Weeks -valmentaja. Ella pitää myös omaa hyvinvointiblogia osoitteessa www.ellaelers.blogspot.fi.

ööö2

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: