fbpx

Mitä jos listaisit ihmisiä?

 

Ihmismieli tarvitsee välillä muistin virkistystä. Tänään kirjoitan teille harjoituksesta, joka on kiva tehdä. Tänään listataan ihmisiä! Ja sillä tavalla positiivisessa hengessä.

Ensimmäinen lista

Tehdään kaksi erillistä listaa. Kirjoita ensimmäiseen listaan sinulle tärkeät ihmiset. Kirjoita siihen ihmiset, jotka ovat jollakin positiivisella tavalla vaikuttaneet sinuun ja sinun kehitykseen juuri siksi, kuka olet. Ehkä listalla on ihmisiä, joihin voit tukeutua tilanteessa kuin tilanteessa? Todennäköisesti listalla on ihmisiä, joita rakastat. Kun lista on valmis, katsele sitä, ja mieti, oletko muistanut kertoa listalla oleville ihmisille, että he ovat tärkeitä sinulle ja kiittää heitä. Ehkäpä tahdot nyt listan kokoamisen jälkeen jollakin sinulle sopivalla tavalla kertoa heille sen. Nämä ihmiset, jotka juuri listasit, kannattaa pitää lähelläsi jatkossakin!

Toinen lista

Toinen lista on ispiroivien ihmisten lista. Kirjoita lista heistä, ketkä tavalla tai toisella inspiroivat sinua. Kirjoita nimen perään myös asia, miten juuri hän sinua inspiroi. Lopuksi mielikuvittele tilanne, jossa listalla oleva henkilö antaa sinulle jonkun sinun kaipaaman lahjan. Mikä se on? Kirjoita sekin ylös. Onko se jokin konkreettinen juttu? Vai jokin piirre? Taito? Kun kaikki vaiheet listalla ovat valmiita, pystyt ehkä näkemään jonkin teeman tai teemoja asioista, jotka sinua inspiroivat ja ehkä pystyt myös näkemään selkeämmin konkreettiset ja ei-konkreettiset asiat, joita kaipaat.

Toivottavasti tykkäätte harkoista!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: