Kiitollisuus – yksisarvisten kanssa leijumista vai elämää kantava voima?

 

Oletko sinä yksi niistä, jotka ajattelevat kiitollisuuden olevan niitä yksisarvisten kanssa sateenkaaressa leijalevien ihmisten höpöhöpöjuttuja? Vai oletko sinä jo löytänyt kiitollisuudesta elämääsi kantavan voiman? Syvä kiitollisuuden tunne voi parhaimmillaan olla voima, jonka avulla pääset läpi vaikeimmatkin elämäntilanteet. Kiitollisuus ei välttämättä ole istutettuna jokaiseen ihmiseen automaattisena toimenpiteenä, mutta kiitollisuutta voi harjoitella ja sen todella voi oppia jokapäiväiseksi tavaksi!

Kiitollisuuden harjoittaminen

Kiitollisuutta voi harjoittaa eri aikoihin päivässä. Toiset suosivat aamua, toiset iltaa – ehkä jotkut kokevat kiitollisuusharjoituksen toimivaksi keskellä päivääkin! Aamulla tehtynä kiitollisuusharjoitus voi tukea tunnetilaa, jolla aloitat päiväsi ja ehkä aamulla tehtynä harjoitus voi auttaa sinua näkemään päivän aikana muutkin päivän aikana eteen tulevat kiitollisuudenaiheet paremmin. Illalla tehtynä kiitollisuusharjoitus kruunaa päivän ja mielesi saattaa tulla ihanan tyyneksi yötä vasten, jolloin ehkä yöunetkin rauhoittuvat. Kokeile, kumpi näistä toimii paremmin!

Miten kiitollisuutta sitten harjoitellaan? Yksinkertaisesti miettimällä, mistä asiasta olet juuri tänään kiitollinen. Kiitollisuuden aiheita voit miettiä vaikka kolme tai viisi, toki enemmänkin käy! Voit kertoa kiitollisuudet mielessäsi, sanoa ne ääneen itsellesi tai kirjoittaa ne paperille. Jos haluat uuden ulottuvuuden kiitollisuusharjoitukseesi, niin jaa kiitollisuudet kumppanisi kanssa. Kun kuulet kumppanisi kiitollisuudet päivittäin, opit hänestä ja hänen ajattelustaan joka päivä uusia asioita sekä saatte yhteistä hyvää tunnelmaa nostatettua ihanalla tavalla. Joskus kiitollisuuksien kertominen voi synnyttää uutta keskusteluakin.

Mitä murheille voi tehdä?

Jos sinusta tuntuu, että mielessäsi pyörivät murheet meinaavat ottaa valtaa, niin voit kokeilla sitä, että pidät ns. ”huolivartin” ennen kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Huolivartti voi tarkoittaa sitä, että annat itsellesi päivänä aikana tuon vartin aikaa murehtia. Voit siis säästää päivän aikana kaikki murheet ja huolet tuohon varttiin: ”huolivartin aikana murehdin tätä asiaa”, voit ajatella päivän mittaan, kun murheet tulevat mieleesi. Ja sitten, kun on huolivartin aika, niin todella murehdi! Murehtimisen jälkeen siirry kiitollisuuksiin. Jos huolivartti kuulostaa liian kummalta sinulle, niin voit tehdä kevyemmän version: jaa huolet ja murheet kumppanisi kanssa ennen kiitollisuuksien jakamista! Näillä vinkeillä mielesi melko varmasti kevenee!

Kiitollisuuksien täyteistä päivää kaikille!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: