fbpx

Mikä saa sinun liekkisi syttymään?

 

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään tekemistä ja sen anatomiaa? Tekeminen alkaa, tekemisellä on keskikohtansa, tekemisellä on viimemetrinsä, tekeminen loppuu. Lisäksi tekemiselle voi löytää merkityksiä ja tarkastella sitä eri puolilta. Jos et ole koskaan pohtinut tekemistä näin tarkasti, niin mietit varmaan nyt, että miksi ihmeessä puhun nyt täällä tällaisesta asiasta. Sen takia, jotta ymmärtäisimme itseämme ja tekemistämme paremmin. Jokainen meinaan syttyy vähän eri asioista, kun on kyse tekemisestä.

Tarkastele, millainen sinä olet

Mietiskele hetki eri tekemisiä elämässäsi, pieniä ja suuria, merkityksellisiä ja ei-niin-merkityksellisiä. Kuitenkin sellaisia, joihin tarvitset edes jonkin verran motivaatiota. Sytytkö sinä eniten siitä tunteesta, kun saat aloitettua jonkun homman? Vai oletko sinä sellainen, joka motivoituu itse tekemisestä? Vai koetko suurimman onnistumisen tunteen, kun olet jo pitkällä ja maaliviiva häämöttää edessä? Vai sytyttääkö sinua juurikin se valmis lopputulos: minä tein sen ja tällä kaikella tekemisellä oli merkitys!

Mikään ei ole mustavalkoista tässäkään. Sinä saatat liekehtiä kaikille kohdille tai eri toiminnoissa eri kohdille. Mutta jos tarkkailet itseäsi, saatat löytää jonkin tyylin, joka sinua koskettaa eniten. Tällaisten asioiden pohtiminen on yksi osa itseensä tutustumista. Ehkä jopa saatat saada ahaa-elämyksiä omasta toiminnastasi näiden pohdintojen avulla? Jos vaikka kyse on elämäntapamuutoksesta, ja sinulla on tietty liekehtimisen tyyli, voit auttaa itseäsi prosessissa tiedostamalla asiat.

Voisiko jokin olla toisin jatkossa?

En halua tässä kohtaa ohjailla ajatuksiasi enempää, mutta voin kysyä, muuttuisiko jokin nyt, kun tiedostat enemmän asioista: Osaisitko olla itsellesi armollisempi joissakin kohdissa tekemistä? Osaisitko tsempata itseäsi paremmin joissakin kohdissa? Osaisitko tukeutua toisiin ihmisiin paremmin joissakin kohdissa?  Uskaltaisitko aloittaa uusia tekemisiä paremmin nyt, kun tunnet tyylisi paremmin?

Toivottavasti joku sieltä lukijoista nappasi tästä mieleensä jonkun tiedonsiemenen!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: