Makuraati testaa: neljä eri smoothiemakua!

 

Tiesittekö te, että on olemassa valmiita smoothiejauheita? Minä en tiedä, missä pimennossa olenkaan elänyt, meinaan minä en moista tiennyt ennen kuin tutustuin näihin Puhdistamon neljään eri smoothieseen! Sekaan tarvitsee lisätä yksinkertaisimmillaan vain vesi ja sinulla on valmis smoothie kädessäsi! Mutta toki, kuten kohta kerron vielä tarkemmin, sekaan voi lisätä hieman tuoretta tavaraa, niin saa sakeamman setin aikaiseksi 🙂

Maisteluraadin arvostelut

Koska kaikki smoothieasiat ovat makuasioita, otimme smoothien maisteluraatiin kolme aikuista ja kolme lasta. Me teimme smoothiet kookosveteen, mutta smoothiet toimivat myös ihan perusveteen oikein loistavasti (yksi raatilainen on jo pidemmän aikaa käyttänyt smoothiejauheita perusvesipohjaan ja on tykästynyt makuun). Muuten me teimme smoothiet smoothierasioiden kyljessä olevan ohjeen mukaan eli joihinkin smoothieisiin lisättiin banaania, marjoja tai tuoretta vihreää. Smoothiemakuja on Puhdistamolla neljä: suklaa, viher, energia sekä marja. Jokaiselle jotakin siis :)!

Seuraavaksi pienet esittelyt eri smoothieista:

Marjasmoothie. Tämä oli kaikkien mielestä tosi marjaisa ja freesi. Yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle (7v) se toi mieleen marjamehun, mutta vaan tukevampana versiona. 4v poika kertoi, että maistuu ihan mustikalle. Yksi aikuinen kuvaili: ”Sopivan makea ja marjaisa. Lempeän makuinen”. Kaikki aikuiset sekä yksi lapsi kertoi, että smoothie oli tosi hyvä ja herkullinen!

Suklaasmoothie. Kun tätä maisteltiin, kaikki hymähtelivät hymyillen (taaperoa myöten), eli ennen suullista arvioita oli selvää, että kaikki tykkäävät tästä! Tätä smoothieta kuvailtiin sanoilla: täyteläinen, herkku, pehmeän suklainen, todella maukas, kaakaomainen. Yksi arvio kuului: ”Paahdetun tumman suklaan makuinen, ei liian makea”.

Energiasmoothie. Tästä keltaisesta smoothiesta sanottiin: tosi makea, banaaninen, hedelmäinen, hyvä, raikas. Lapset bongasivat mausta ”jotakin kummallista”, joten ehkäpä jokin ei-niin-tuttu-maku maistui tästä heille läpi.

Vihersmoothie: Vihreä kiinnosti lapsia värinsä takia eniten, mutta makunsa kannalta miellytti ehkä vähiten. 😀 Poika 4v ilmoitti, että ”liian yrttinen” ja poika 7v: ”vähän oudon makuinen, mutta kyllä tässä on meidän pihan yrttejä. Kuitenkin ihan hyvä sekoitus.” Aikuiset kommentoivat smoothieta vihreän makuiseksi, makeaksi, vahvaksi ja yrttiseksi. Yhden aikuisen kommentti kuului: ”yllättävän helposti juotava vihersmoothieksi, lempeän vihreä”.

Lempparismoothiet ja ohjeen varioiminen

Nainen (23v) kertoi lempparismoothieksi suklaan, koska se vaan on ihanan pehmeä, täyteläinen ja kaakaomainen. Nainen (31v) kertoi lempparikseen marjasmoothien sen raikkauden takia. Mies (31v) kertoi suosikseen energiasmoothien, koska se oli piristävän erilainen. Poika 7v sanoi marjasmoothien olevan lemppari, sillä siinä ”marjaisuus ja kirpeys olivat juuri sopivia ja se vaan oli niin hyvän makuinen”. Poika 4v listasi suosikikseen suklaan, ihan ilman perusteluja 😉 Vuosikas kertoi ilmeillään ja eleillään, että suklaa oli hänenkin suosikkinsa. 🙂

Smoothieita voi siis tehdä paketin ohjeen mukaan tai vaikka lisäillä oman mielikuvituksen mukaan leivonnaisiin, koristeeksi esimerkiksi raakakakkuihin, ripauttaa vain pienenä osana omiin smoothieisiin jne. Esimerkiksi vihersmoothie voisi lapsillekin toimia pienempinä annoksina ruuan seassa, vaikkapa keiton päälle ripoteltuna.

Jos teitä kiinnostaa tarkemmin, mitä smoothieissa on, voitte käydä kurkkaamassa ne täältä, laitan linkit sanojen taakse: vihersmoothie, energiasmoothie, marjasmoothie, suklaasmoothie.

Loppupäätelmänä voisi sanoa, että smoothiet maistuivat kaikille ja ne olivat superhelppoja ja nopeita tehdä – parin minuutin homma. Siis kiireiseen arkeen ihan loistavia!

Oletteko te kokeilleet näitä smoothieita? Mitä olette tykänneet?

// Emmi

p.s. Lapset maistoivat kaikkia smoothieita vanhempiensa luvalla ja niitä smoothieita, joissa on esimerkiksi macaa, he maistoivat vain teelusikallisen verran, jos joku tätä jäi miettimään. 🙂

Reseptimme tehdään yhteistyössä parasta laatua takaavan Puhdistamon kanssa.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: