Lean In Five Weeks guidelines: näitä superfoodeja suosittelemme

 

DSC_7531

Superfoodit – nuo kivoissa purkeissa muutama vuosi sitten Suomessakin tunnetuksi tulleet suorituskyvyn parantajat. Yhtenä päivänä kaikki oli yksinkertaista: menit salille, käänsit rautaa, joit herajuomasi ja menit kotiin syömään kunnon ison ja tasapainoisen aterian.

Sitten seuraavana päivänä otsasuonet pullollaan ja silmät kierossa viimeistä penkkipunnerrusta suorittaessasi huomasit että kynäniskat Sami ja Aki uhkuivat tänään epätavallisen paljon miehistä energiaa ja katselivat vieressä kyykkäävää Tiinaa toisiaan tönien, kuola valuen ja silmät kiiluen. Kävit kysymässä Samilta ja Akilta että mitäs teinipoikia teistä on taas tullut, ja pojat läähättivät ulos yhden sanan joka muutti sinunkin elämäsi:

Maca. 

On macaa, tocoa, ticoa, ricoa ja lucoa. Aika monen kokemus superfoodeista on varmaan se, että ensin sitä innostuu uudesta ravinteiden maailmasta, sitten homma lähtee ihan käsistä ja yhtäkkiä löydät itsesi heittämästä smoothien sekaan kahtakymmentä eri pulveria, seuraavaksi tulee superfood overload ja lopuksi heität superfoodit jorpakkoon julistaen että ”hitot, perupuurolla sitä on tuhansia vuosia kasvatettu pihviä”.

Ja totta on että superfoodeista ei todennäköisesti ole suurta iloa mikäli ruokavalion runko ei ole muuten kunnossa – ne eivät tosiaan ole pikavoitto timmiin ja terveeseen kehoon. Mutta kun ruokavalion runko on hyvä, niin superfoodit voi olla se pieni piste iin päälle. Käytännössähän ne on ruoka-aineita siinä missä kaikki muutkin, mutta erityisen ravintotiheitä.

Lean In Five Weeksin ruokavalioon ei varsinaisesti kuulu superfoodeja, mutta niille joilla perusta on jo kunnossa ja jotka kaipailevat pientä ekstratukea terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon suosittelemme seuraavia superfoodeja. Me suosimme valmistajista Puhdistamoa, sillä olemme todenneet Puhdistamon tuotteet ylivoimaisesti laadukkaimmiksi.

Tässä siis viisi Lean In Five Weeksin suosimaa superfoodia!
puhdistamoöljyt
1.Kookosöljy

– Puhdistamon kylmäpuristettu neitsytkookosöljy sisältää jopa yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä rakennusaineita kehomme soluille
– Kookosöljy kestää kuumentamista muita rasvoja paremmin, eli sopii erinomaisesti paistorasvaksi
-Vahvistaa immuunijärjestelmää
-Auttaa säätelemään verensokeria ja nostaa energiatasoja

2. MCT-öljy

-sisältää kapryylihappoa ja kapriinihappoa, eli kahta aivojen ja suoliston kannalta erittäin tärkeää rasvahappoa (= suolisto saattaa ruveta toimimaan erittäin tehokkaasti tämän käytön aloitettuasi, eli aloita maltillisesti!)
-MCT-öljy auttaa monilla makeanhimoon ja naposteluhaluun: se imeytyy nopeasti ja keho käyttää sen energiaksi yhtä nopeasti kuin se käyttäisi sokerin
-MCT-öljyn keskipitkät rasvahapot auttavat kehoa polttamaan ylimääräistä rasvaa tehokkaammin
-MCT-öljy on mautonta ja sopii erinomaisesti esimerkiksi aamukahvin sekaan kookosöljyn sijaan, mikäli kaipaa pitkäkestoista energiaa mutta ei pidä kookosöljyn mausta

DSC_7551

3. Maca-jauhe

– Maca lisää suorituskykyä ja antaa energiaa
– Voimakas adaptogeeni, eli auttaa kehoa selviytymään haastavissa olosuhteissa, esimerkiksi pitkittyneessä stressissä
– Piristää kehoa ja mieltä ja on erityisen tunnettu seksuaalisen halukkuuden lisääjänä

chlorella

4. Chlorella

-Tämä ravintoainepommi sisältää todella paljon lehtivihreää, joka puhdistaa ja ravitsee kehoa
-Chlorella edesauttaa myös solujen uusiutumista ja lisää vatsassamme elävien hyödyllisten bakteerien määrää

DSC_7550

5. Raakakaakaojauhe

-Raakakaakaojauheessa on enemmän antioksidantteja ja magnesiumia kuin missään muussa ruoassa
-Raakakaakaojauheesta valmistettu raakasuklaa vie makean himot tehokkaasti
– Alentaa kortisolia eli stressihormonia, sisältää myös mielihyväkemikaaleja jotka yhdistetään mm. rakastumiseen

Tässä 5 meidän suosimaa superfoodia – mikäli haluat oppia lisää ruokavaliostamme ja toimivasta tavasta päästä pysyvästi hyvään kuntoon, niin vielä ehdit ilmoittautua mukaan maanantaina 28.9. alkavaan ryhmään. Supersuosittuun nettivalmennukseen pääset mukaan painamalla tästä! 

Postaus on toteutettu yhteistyössä Puhdistamon kanssa.

// Kirjoittaja Ella Elers on helsinkiläinen Personal Trainer, bloggaaja ja Lean In Five Weeks -valmentaja.

ööö2

Leave a Reply 1 comment

Harry Raja-Alho - marraskuu 23, 2015 Reply

Hei.

Käytän noita muita säännöllisesti, mutta mct-öljyä en…
Jos kookosöljyä käyttää säännöllisesti pari kertaa päivässä, niin onko varsinaista hyötyä/järkeä käyttää mct-öljyä?

Leave a Reply: