Kun tahdot tuntea itsesi ja lähimmäisesi paremmin

 

Nyt jaan teidän kanssanne vinkin, joka alkuun saattaa kuulostaa melko työläältä, mutta on kaiken sen työn arvoinen! Harjoitus on kirjoitushommia, joten varaa itsellesi pari paperia, kynä ja rauhallinen paikka. Kirjoita ylös 100 asiaa, joita haluat tehdä, kokea, nähdä, tuntea, elää. Minkälaista on siis sinun unelmaelämäsi? Voit kirjoittaa kaikki 100 asiaa yhdellä kertaa tai jakaa tehtävän eri kerroille. Tärkeää on, että teet tämän harjoituksen aidosti, tajunnanvirralla, miettimättä sitä, mitä muut kirjoitetuista asioista ajattelevat. Kirjoita vain sellaisia asioita, joita juuri sinä aidosti tahdot.

Pyri kirjoittamaan asiat positiivisesti määritellysti ja positiivisia sanoja käyttäen. Esimerkiksi, jos tahdot, että elämässäsi ei ole velkaa, voisit kirjoittaa ”Tahdon elää taloudellisessa vapaudessa”. Lause ”Minulla ei ole velkaa” on negatiivinen, sillä käytät sanaa ”ei”. Taas lause ”Olen velaton” on negatiivisesti varautunut sanan merkityksiä kun fiilistelee, sillä sana ”velka” on useimmille meille negatiivinen asia. Sitä vastoin sanat ”taloudellinen vapaus” ovat positiivisesti varautuneet. Kun kirjoitat, käytä myös preesensiä eli aikamuodon tulisi olla nykyhetki (minä olen…, minä teen…).

Mitä sitten kun olet valmis?

Kun olet kirjoittanut kaikki sata kohtaa, olet saanut valmiiksi toimintasuunnitelman elämällesi, onnea siitä! Mieleesi on varmasti noussut monta ajatusta harjoitukseen liittyen. Listaa kannattaa vilkuilla välillä, ehkäpä se auttaa joskus, kun on tylsiä hetkiä. Ehkäpä listan avulla voit havaita, millaisista asioista pidät. Ehkä huomaat listasta jotakin muuta? Voithan ottaa listaa kohtaan humoristisen asenteen ja toteuttaa joka päivä tai joka viikko yhden kohdan listastasi!

Ja sitten, jos olet valmis tekemään seuraavalla tavalla, niin jaa kirjoittamasi lista läheisesi kanssa! Voin taata, että läheisesi tulee tuntemaan sinut paljon paremmin listan lukemisen jälkeen. Ja sinä varmasti tulet tuntemaan läheisesi paljon paremmin, kun saat lukea heidän listansa. Ja jos hyvältä tuntuu pitää lista vain omassa tiedossa, niin tee niin. Oletan, että lähimmäisten listojen lukeminen nostattaa esiin paljon keskustelua. Tämän harjoituksen avulla voitte jakaa esimerkiksi parisuhteessa toistenne tärkeät toiveet ja haaveet, ehkä intohimojakin.

Tämä harjoitus vaikuttaa melko simppeliltä, mutta suosittelen tätä kaikille! Itse olen tehnyt tämänkaltaisia listauksia paljon, ja viimeksi juuri tänä keväänä eräässä valmennusviikonlopussa. On kyllä kokonaisuudessaan simppeli, mutta vaikuttava harjoitus!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: