Helle, rankat treenit, sauna… Tässä on smoothie erityisesti näihin tilanteisiin!

Oletko sinäkin seisonut blenderisi äärellä ja miettinyt, voisiko smoothiepohjaan löytyä mitään muuta vaihtoehtoa kuin erilaiset maidot tai jukurtit? Jos tahdot tehdä smoothien lehmänmaidottomasti, ja haluat jo variaatiota kasvimaitotuotteiden käytölle, niin tässä on ratkaisu: kookosvesi!

Ensimmäisen kerran, kun itse keksin heittää kookosvettä smoothieseen, en ollut kuullut kenenkään muun niin tekevän. Muutama terveystietoinen ystävänikin huudahti, että miksi, oi miksi ei ollut aiemmin tajunnut tätä mahdollisuutta! No niinpä! Kookosvesihän on ihan täydellistä smoothietavaraa näin kesäaikaan. Se sisältää paljon elektrolyyttejä, mikä tekee siitä tehokkaan nesteyttäjän. Se sisältää hieman kookoksen luontaista sokeria, mikä tekee siitä makeahkon. Se on kookosmaitoa kevyempi vaihtoehto, sillä rasvaa siinä ole ollenkaan. Tämä tekee kookosvedestä oivan vaihtoehdon treenin jälkeiseksi palauttavaksi juomaksi tai ainakin osaksi palautumisjuomaa.

Smoothie hikisiin tunnelmiin

tölkillinen kookosvettä

1 banaani

3 rkl mustikoita

kourallinen kookoslastuja

1rkl raakakaakaojauhetta

Blendaa kaikki ainekset sekaisin ja nauti! Smoothie on parhaimmillaan silloin, jos olet säilyttänyt kookosveden jääkaapissa ja jos mustikat ovat pakkasesta napattuja, ei jääkapin kautta sulatettuja (toki pian saa jo tuoreitakin mustikoita, nam!)

Muista siis tämä, kun seuraavan kerran hikoilet ja janoat smoothieta!

// Emmi

Reseptimme tehdään yhteistyössä parasta laatua takaavan Puhdistamon kanssa.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: