Hei elämääsi muuttaja, haluatko selvyyttä intohimoihisi?

 

Monilla, jotka alkavat muuttaa yhtä elämän osa-aluetta, muuttuukin aika moni muukin elämän osa-alue (Onkos kenties joku LIFW-porukasta huomannut tämän…?). Välillä siis saatetaan olla aika hävöksissä omien juttujen kanssa, kun muutostuulet puhaltavat. Mikä olikaan tärkeää? Mitä minä osaan? Mitä nyt olisi hyvä tehdä? Mistä minä pidän tällä hetkellä: niistä vanhoista jutuista vai jostakin uusista vai molemmista?

Seuraavaksi kerron harjoituksen, joka on omiaan juuri sellaiselle ihmiselle, joka on hieman hämillään elämäntilanteestaan. Mutta toki tämä harjoitus sopii myös ihan jokaiselle muullekin, jota oma elämä ja omat ajatukset kiinnostavat! Saattaa tämä harkka yllättää sellaisenkin henkilön, joka on aina luullut tietävänsä itsestään jo kaiken.

Aikaa, paperia, kynää ja avointa mieltä

Varaa puolisen tuntia aikaa. Ota kynä ja paperi ja avoin mieli mukaan harjoitukseen. Ensin jaa paperi viivalla kahtia. Sitten ala kirjoittamaan: kirjoita oikealle puolelle paperia asiat, joita rakastat tehdä! Pyri kirjoittamaan niin paljon, kun tulee mieleen suht helposti (ehkäpä saat A4-paperin alas asti täyteen…?). Sitten kirjoita vasemmalle puolelle paperia asiat, joissa olet hyvä. Toivon, että saat myös yhtä paljon niitäkin asioita ylös kirjoitettua.

Ja sitten se jännittävin osuus: Ympyröi ne kohdat, jotka ovat samat molemmilla puolilla! Nämä asiat hyvinkin todennäköisesti ovat asioita, joita voisit esimerkiksi harkita tekeväsi työksesi tai ne ovat muuten vain intohimojesi kohteita?

Miten teillä harkka meni? Löytyikö mitään uutta? Vai vahvistuiko omat käsitykset itsestä?

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: