Yksi herkullisimmista makeista kastikkeista ikinä!

Kuinka moni on fiiliksissä tulevista mansikoista? Pidätkö hedelmistä, mutta kaipaat niihin jonkun uuden säväyksen? Haluatko kokeilla jäätelön tai piirakan kanssa uutta kastiketta? Tässä tulee ohje yhteen maailman herkullisimpaan makeeseen kastikkeeseen! Ja mikä parasta, kastike on maidoton, gluteeniton ja valmistettu ilman lisättyä sokeria! Kastikkeen tekemiseen menee muutama minuutti, se sisältää vain kahta ainetta ja valmistaminen on superhelppoa, joten tämän kastikkeen kanssa et vaan millään voi epäonnistua. Kastike on ihanan makea ja jopa toffeemainen!

Lucumakastike

kookosöljyä

lucumaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sulatettuun kookosöljyyn lucumajauhe. Suhde on 1:1 eli yksi ruokalusikallinen kookosöljyä ja yksi ruokalusikallinen lucumaa jne. Tämä on niin hyvää, että kannattaa tehdä esimerkiksi 1dl ja 1dl tyylisesti, jotta ei tarvitse heti alkaa tekemään uutta erää (tällöin kastiketta tulee sinulle 2dl).

Kastike on ihana lämpöisenä kastikkeena/dippinä. Kun kookosöljy jähmettyy, jähmettyy myös koko dippi/kastike, joten voit dippailla vaikka hedelmiä tai mansikoita jo valmiiksi jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Olen myös kuullut huhuja, että jotkut syövät suoraan kastikekulhostakin koko kastikeannoksen… (outoja ne jotkut, heh)

Lucuma on luonnollisena makeuttajana ihana, kermainen, jopa toffeemainen makeuttaja. Se on hedelmä Andien juurilta ja sen käyttöhistoria onkin pisin Etelä-Amerikassa. Lue lisää lucumasta täältä.

Herkullisia hetkiä kaikille!

// Emmi

Reseptimme tehdään yhteistyössä parasta laatua takaavan Puhdistamon kanssa.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: