Erikoisimmat säästövinkit terveellisen elämäntavan tukijoina osa 7

 

Juodaanko teillä paljon kahvia? Tuleeko kahvia keitettyä ihan vain varmuuden vuoksi aina vähän reilusti, sillä tavalla, että se ei ainakaan lopu kesken? Mutta mitäs sitten, kun viikottain ellei jopa päivittäin, jää pannun pohjalle kuppikaupalla käypää tavaraa?

Kahvi bulkkituotteena

Suomessa käytetään kahvia 10kg henkilöä kohden vuodessa. Enemmän kuin missään muualla maailmassa. Kuinkakohan paljon tästä määrästä kaadetaan viemäriin?

Kahvi on suomalaisille bulkkituote. Se on kauppojen sisäänheittotuote. Kolme pakettia kympillä. Muunlainen hinnoittelu tuntuu meistä herkästi kalliilta. Kun kupille jää hintaa 0,05 euroa, niin osaako sellaista tuotetta arvostaa ollenkaan? Ihan sama, jos menee puoli pannullista viemäriin, kun se on niin halpaa…

Kahvi optimoituna

Mutta mitäs sitten, kun vaatii kahviltansa hieman enemmän ja on myös valmis maksamaan laadusta? Siinä vaiheessa kahvin kulutustottumuksetkin yleensä muuttuvat. Kahvia keitetäänkin tarkasti punnittu määrä ja siitä otetaan kaikki irti optimoimalla veden puhtaus, lämpötila, valumisnopeus ja/tai uutosaika. Mitäs jos kympillä saatkin vain 200g kahvia, niin tulisiko sekin valutettua ilman morkkista viemäriin, jos sitä on sattunut keittämään vahingossa liikaa?

Silloin harvoin, kun laadukasta kahvia tulee keitettyä yli tarpeen (siis todella harvoin), niin tiesithän, että voit kaataa jäähtyneen kahvin jääpalamuotteihin ja pakastaa sen!

Varsinkin näin kesäaikaan on kiva nappasta pari kahvijääpalaa proteiinijuoman sekaan. Toimiin salilla todella hyvin!

Arvosta sinäkin kahvia sen verran, että panostat laatuun, etkä kaada sitä enää viemäriin.

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: