Erikoisimmat säästövinkit terveellisen elämäntavan tukijoina osa 2

 

Ekogiset vinkit jatkuvat, nyt on vuorossa osa 2! Ensimmäisen osan voit lukea tästä.

Mitä sinä teet, kun olet valmistanut esimerkiksi kanankoivet ja nyhtänyt niistä lihat? Heitätkö luut ja nahat roskiin? Ei kannattaisi, sillä niistä saat valmistettua herkullisen ja ennen kaikkea terveellisen luuliemen! Nappaa tästä siis ohje liemeen, joka:

  • voi parantaa suolistosi kuntoa
  • voi vähentää selluliittiä
  • voi lisätä vastustuskykyäsi
  • voi parantaa niveltesi terveyttä

Luissa, nivelissä ja nahkassa on paljon sellaisia ravinteita, mitä puuttuu monien ruokavaliosta. Saat luuliemestä monia mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja rikkiä. Luuliemi sisältää myös kondroitiinia, glukosamiinia, glysiiniä, proliinia, glutamiinia sekä kollageenia, joilla on monia terveydelle edullisia vaikutuksia.

Näin  valmistat liemen

Laita kattilaan luut ja lisää vettä sen verran, että luut peittyvät. Lisää laadukasta etikkaa (esim. pastöroimaton omenasiiderietikka) 2rkl / litraan vettä. Sekoita kevyesti ja anna seoksen olla tunnin verran huoneenlämmössä. Etikka imee luista ravinteita veteen. Lämmitä seos kiehuvaksi ja kaavi pintaan nouseva kuohu pois. Pienennä lämpö kolmasosaan tai niin pieneksi, että keitos poreilee keveysti. Keittele luita ainakin vuorokauden miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Siivilöi luut ja muut rippeet liemestä ja mausta se suolalla, mustapippurilla, kurkumalla, inkiväärillä, valkosipulilla ja cayennepippurilla.

Valmis liemi säilyy jääkapissa noin viikon. Voit myös pakastaa liemen esimerkiksi jääpalamuotteihin tai sopiviin annoksiin.

// Emmi

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: