Erikoisimmat säästövinkit terveellisen elämäntavan tukijoina osa 1

 

Ekologisuus – kohta ehkäpä jopa trendisanan statuksesta nauttiva tärkeä asia! Toivottavasti ekologinen elämäntyyli on pian huhupuheiden tapaan leviävä kunnia-asia tehdä päätökset arjessa, sillä maailma ei kestä enää tämäntyylistä kulutusta, mikä on nyt valloillaan!

Mutta onko ekologisuus vaikeaa? Ei todellakaan, ainakaan arjen pienissä asioissa! (Lentomatkat ovatkin sitten asia erikseen, jos nauttii matkustelusta…) Meidän perhe on koko ajan matkalla kohti yhä ekologisempaa elämäntyyliä. Nyt aloitan säästövinkkipostauksen, jossa jaan ehkä niitä hieman erikoisempia säästövinkkejä, joita meidän perhe toteuttaa. Kaikki säästövinkit ovat sellaisia, että ne eivät ole ristiriidassa terveellisen elämäntyylin kanssa, vaan tukevat sitä.

Älä heitä roskiin käyttökelpoista ruokaa!

Meillä panostetaan paljon ruokaan. Ostamme melkein sataprosenttisesti aina luomua, mahdollisimman puhdasta ja ravintorikasta ruokaa. Ja tämähän tietysti välillä tuntuu kukkarossa. Miksi siis heittäisimme sitä menemään? Emme heitäkään, paitsi ne osat ruuasta, jotka oikeasti ovat käyttökelvottomia.

Ensimmäinen vinkki liittyykin siis meillä paljon käytettyihin kukkakaaleihin ja parsakaaleihin. Tiesitkö, että niiden varretkin ovat syötävää? Ja ihan yhtä hyvää materiaalia kuin kukkaosuuskin?

Me tykkäämme valmistaa nämä kaalit uunissa paahtaen tai höyrytyskattilassa. Pilko siis jatkossa kukkaosuuden lisäksi varret valmistukseen ja nauti! Saat kätevästi lisättyä kuidunsaantiasi ruokavalioosi tällä tavoin.

Dippaile paahdettuja kukka- ja parsakaalien varsia vaikka tahiniin tai pähkinävoihin. Voit myös soseuttaa ne höyrytyksen jälkeen ja sekoittaa soseeseen ruokalusikallisen kookosmannaa tai gheetä (ja haluamiasi mausteita), niin saat herkullisen pyreen näistä ”hukkapaloista”.

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: