Ellan fiilikset ruokavaliosta kahden viikon jälkeen

IMG_5578
Tässä on nyt kahden viikon verran vedelty Lean In Five Weeksin mukaisella ruokavaliolla ja fiilis on suoraan sanottuna ihan älyttömän hyvä. On semmoinen voittamaton olo, treenit luistaa, rauta nousee, hiki lentää, ruoka maistuu ja elämä on rock’n’roll!

Olen aikaisemminkin yrittänyt tällaista vähähiilarista ruokavaliota, mutta edellisillä kerroilla homma on lässähtänyt nopeasti enkä silloin ymmärtänyt että mistä kiikasti. Väsytti, turvotti, kiukutti ja oli kaikin puolin hyvin iloton olo.

Tällä kertaa olen ollut fiksumpi ja mun keho voi tosi hyvin ja energisesti! Tosin ainoa pieni miinuspuoli on se, että kroppa on ruvennut polttamaan rasvaa vähän liian tehokkaasti, enkä halua pienentyä enää yhtään – niinpä viilaillaan tätä mun ruokavaliota Tomin kanssa todennäköisesti lähiaikoina mulle sopivammaksi, etten ihan häviä pois 🙂

Tällaisissa hetkellisesti rajotetummissa ruokavalioissa on muutama oleellinen aspekti, joita ignooraamalla saa kehonsa ja mielensä aivan totaalisen jumiin. Seuraavia huomioita olen tehnyt:

1. Rasvat. Rasvaa pitää syödä ihan julmetusti. Joka aterialla ja paljon, niin paljon että heikompia hirvittäisi.
2. Monipuolisuus. Pelkkä jauheliha ja parsakaali rupeaa tökkimään, ihan sama kuinka soturi on mieleltään. Mielikuvitusta peliin ja ilo irti mausteista, itsetehdyistä kastikkeista ja majoneeseista!
3. Tuki. Tällä kertaa myös kumppanini vetää samaa ruokavaliota ja on ollut ihan superhauskaa tehdä tätä yhdessä – käydään joka päivä pitkiä keskusteluita oivalluksista ja kehon tuntemuksista ja tsempataan toisiamme (hän tsemppaa mua) silloin kun mun mieli sanoo että lasi punaviiniä, ämpärillinen pastaa ja donitsi olisi nyt maailman paras idea.
4. Reward day. Säännöllinen vapaasyöntipäivä boostaa aineenvaihduntaa, täyttää solut hiilareilla, antaa mielelle breikki ja muistuttaa taas seuraavat kuusi päivää että miksi tätä oikein tehtiinkään.
5. Vedenjuonti. 3 litraa päivässä, tinkimättömästi.
6. Kaikista tärkein: Terve suhtautuminen ruokaan ja omaan kehoon. Mä oon sitä mieltä että mitään ruokakikkailuja ei pitäisi tehdä itseä rankaistakseen vaan päinvastoin, rakkaudesta omaan kehoon. Ruoka on ihana asia eikä todellakaan semmoinen juttu josta otetaan stressiä. Jos hommasta tulee elämää suurempi juttu, niin siinä vaiheessa kannattaa ehkä ottaa takapakkia ja miettiä että onko tämä nyt sitä mitä tosissaan haluan.

Siinä vähän huomioita kuluneelta viikolta, tässä tulee vielä yhden päivän ateriat! Tämä oli vielä suhteellisen vähärasvainen päivä, koska yleensä syön ainakin yhdellä aterialla rasvaista kalaa tai lihaa. Näiden lisäksi käytän muutamia lisäravinteita ja juon tosiaan sen kolme litraa vettä per päivä 🙂

1. Kaksi Bullet Proof-kahvia (kahvia, mct-öljyä, voita) lorauksella mantelimaitoa

2. Kolmen munan munakas kinkulla, pinaatilla & juustolla, kylkeen voissa paistettua kesäkurpitsaa sekä kurkkua

3. Possupihvejä, kukkakaalimuusia (joissa ihan törkymäärä voita) ja kurkkua, jälkkäriksi Bulletproof-matchaa (ohje täällä)

4. Vihersmoothie jossa avocadoa, pinaattia, lehtikaalta, kurkkua, sitruunaa, inkivääriä & muutama tippa steviaa

5. Pasta bolognesea ilman pastaa (ohje täällä), tämän jälkeen söin vielä pari kananmunaa itsetehdyn majoneesin kera iltapalaksi 🙂

// Kirjoittaja Ella Elers on helsinkiläinen Personal Trainer ja Lean In Five Weeks -valmentaja. Ella pitää myös omaa hyvinvointiblogia osoitteessa www.ellaelers.blogspot.fi.

DSC_4017

Leave a Reply 1 comment

Leave a Reply: