fbpx

Elä ihanat muistot uusiksi!

 

Muistatteko harjoituksen, jossa etsittiin lisämotivaatiota tavoitteisiin pääsyyn? Jos et ole vielä tehnyt sitä, voit lukaista ohjeet täältä: klik! Tällä kertaa mennään elävöittämään muistoja, ja tehdään se tietenkin ihanille, hauskoille ja tärkeille muistoille! Lupaan, että tämän harjoituksen jälkeen mielesi on iloinen! Harjoitukseen tarvitset rauhallista aikaa, kynän ja paperin. Mutta jos tahdot, voit tehdä tämän myös ilman kirjoittamista, ihan vain mielessäsi.

Mikä on sinun ihana muistosi?

Mieti yksi tai useampi sinulle tärkeä, kiva elämäntapahtuma, muisto. Tarkoitus on elävöittää muisto kaikilla aisteilla, jotta pääset syvälle tilanteeseen. Rauhoita ensin itsesi esimerkiksi hengittämällä. Kirjoita paperille, mikä tilanne on kyseessä. Lähde elämään tilannetta todella rauhassa, ihan minuutti minuutilta tai sekunti sekunnilta. Mitä tapahtui? Missä sinä olit? Ketä muita paikalla oli? Mitä varten olit juuri siellä? Millainen mieliala sinulla oli? Miltä sinusta tuntui? Mitä kaikkea näkyi? Liittyykö muistoon jokin tuoksu? Mitä sinulle sanottiin? Mitä sinä puhuit? Miltä muut ihmiset näyttivät? Millainen tunnelma oli? Mitä asioita koit? Miltä kehossasi tapahtui? Ja niin edelleen. Elä tilannetta nyt niin kuin oikeasti eläisit siinä!

Tämän harjoituksen nimi on suurennuslasi. Sitä käytetään esimerkiksi NLP-harjoituksissa. Suurennuslasin avulla pääset elämään entistäkin suuremmin kivat ja mahtavat tilanteet. Suurennuslasin avulla mieleesi jää entistäkin suurempi muistijälki tapahtumasta. Tulet muistamaan muistot paremmin, syvemmin ja tarkemmin. Mutta tämä tapahtuu vain, jos teet harjoituksen oikeasti syventyneenä ja kunnolla – tarpeeksi tosissaan.

Ihania hetkiä jokaiselle!

// Emmi

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: