Aseta tavoite ja elävöitä se!

 

Kuten esittelytekstissä kerroin, olen omalla NLP-matkallani kohti NLP Traineria. Olen saanut lukemattomia apuja NLP:stä. Lupaan kirjoitella silloin tällöin oivalluksia, joita NLP on tuonut elämääni. Nyt haluaisinkin kertoa teille yhden yksinkertaisen vinkin siihen, miten omaa motivaatiota tavoitteen saavuttamiseen voi vahvistaa.

NLP pelaa mielikuvilla. Mielikuvat ovat äärimmäisen vahva tapa muokata omaa ajattelua. Mielikuvien avulla voidaan muokata muistoja, vahvistaa tulevaisuuden visioita, kaataa uskomuksia ja saada lisää juuri niitä ominaisuuksia, joita juuri sillä hetkellä tarvitaan. Kun teet NLP-harjoituksia, niin sysää turha ajattelu sivuun, ja anna alitajunnan tarjoilla sinulle!

Harjoitus menee näin

Ota rauhallinen, häiriötön paikka itsellesi. Rauhoita itsesi hengittämällä syviä pitkiä hengityksiä. Tuo mieleesi itsellesi tärkeä tavoite, jota kohti tahdot mennä. Syvenny siihen hetkeen, jossa tavoite on jo saavutettu. Olet saanut sen, mitä olet tavoitellut, olet onnistunut! Hyvä sinä! Sulje silmät. Miltä sinusta tuntuu? Tuntuuko kehossasi jotenkin erilaiselta? Mitä kaikkea näet ympärilläsi? Mitä haistat? Mitä maistat? Mikä kaikki on muuttunut? Lillu tavoitetilassasi ja anna kaikkien tunteiden velloa ympärilläsi. Nauti! Tältä sinusta tuntuu! Olet juuri siinä pisteessä, mitä olet halunnut ja minkä eteen olet tehnyt paljon töitä! Yritä syventyä kaikkiin tunteisiin, joita koet. Jos sinulle tulee mieleen jokin tietty symboli, niin anna tulla ja anna sen elävöityä voimakkaammaksi ja voimakkaammaksi. Elä hetkessä intensiivisesti, ja nauti. Saat olla tässä tilassa niin pitkään, kuin tahdot. Kun tuntuu hyvältä, voit palata nykyhetkeen.

Aina, kun sinulla on vaikea hetki tavoitteen saavuttamisessa, voit miettiä tätä olotilaa, mikä sinulla on, kun olet tavoitetilassa. Jos mieleesi tuli harjoituksen aikana jokin symboli, niin todennäköisesti palauttamalla symbolin mieleesi, voit myös palautua helposti siihen ihanaan tilaan, jossa tavoite on saavutettu ja koet olevasi onnistunut. Tämä harjoitus voi auttaa sinua tielläsi tavoitteeseen silloin, kun et tarkkaan muista, miksi olet juuri sillä tiellä, jolla olet.

Tsemppiä tavoitteen saavuttamiseen, oli se sitten terveellisempi elämä tai jokin muu!

// Emmi

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: